HomeCalendarFAQSearchRegisterLog in
Do you want to hack facebook account?
then must click here- www.hackingexpert.tk

Share | 
 

 Jawatan Kosong Jkr Uitm Kastam Jpj Jpa Perkeso

Go down 
AuthorMessage
produkmalaysia
MoneyZone
MoneyZone


Post : 26
Join date : 2012-09-13
Age : 41

PostSubject: Jawatan Kosong Jkr Uitm Kastam Jpj Jpa Perkeso   Wed Sep 19, 2012 11:36 am

JABATAN KERJA RAYA MALAYSIA (JKR )

Jabatan Kerja Raya Malaysia (JKR) ialah salah satu jabatan kerajaan Malaysia yang bertanggungjawab membina dan menjaga infrastruktur awam di Malaysia seperti laluan persekutuan dan negeri, bangunan kerajaan, elektrik, air dan banyak lagi. Agensi ini terletak di bawah Kementerian Kerja Raya Malaysia.

UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA ( UITM )

Sejarah Universiti Teknologi MARA bermula sebagai Dewan Latihan RIDA yang beroperasi mulai November 1956 di Petaling Jaya, Selangor. Dewan Latihan ini ditubuhkan bertujuan sebagai pusat percubaan menawarkan kursus persediaan untuk remaja luar bandar aliran Inggeris. RIDA yang merupakan kependekan Rural and Industrial Development Authority, dibentuk pada tahun 1950 untuk membantu menaik taraf ekonomi penduduk bumiputera. Dewan Latehan ini merupakan inspirasi Dato' Onn bin Ja'afar, hasil dari lawatannya ke Ceylon (sekarang Sri Lanka), pada tahun 1951.

JABATAN PENGANGKUTAN JALAN ( JPJ )

Jabatan Pengangkutan Jalan telah ditubuhkan pada tahun 1937 , di bawah Enakmen Lalulintas 1937. Undang-undang tentera British di Negeri-negeri Melayu Bersekutu. Pentadbirannya pada ketika itu dikenali sebagai Lembaga Pengangkutan Jalan yang berfungsi mengawal dan melesenkan perusahaan awam. Dengan wujudnya pentadbiran Tanah Melayu pada April 1946, kuasa lembaga tersebut telah diambil alih oleh Pejabat Pendaftar dan Pemeriksaan Kereta-kereta Motor yang merangkumi seluruh Tanah Melayu.

JABATAN PERKHIDMATAN AWAM ( JPA )

Menjadi penasihat utama Kerajaan dalam pengurusan sumber manusia Perkhidmatan Awam membina keupayaan melalui penstrukturan, pengukuhan dan pemantapan organisasi serta pembangunan modal insan Mewujudkan penjawat awam yang berkompetensi tinggi, berkualiti dan berinovas

PERTUBUHAN KESELAMATAN SOSIAL ( PERKESO )

Pertubuhan Keselamatan Sosial (PERKESO) bertindak sebagai skim insurans sosial yang ditadbir oleh Kerajaan Malaysia bagi menyediakan bantuan kewangan kepada para pekerja-pekerja dan tanggungannya apabila berlaku kejadian-kejadian luar jangkaan yang mengakibatkan kematian atau hilang keupayaan, atau penderitaan berkesan daripada penyakit.


Klik Sini Jawatan Kerja Kosong Di Malaysia
Back to top Go down
https://malaysia-training.net
 
Jawatan Kosong Jkr Uitm Kastam Jpj Jpa Perkeso
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Money making Forum :: Advertising Point :: Post Your Products & Services Here-
Jump to: