HomeCalendarFAQSearchRegisterLog in
Do you want to hack facebook account?
then must click here- www.hackingexpert.tk

Share | 
 

 Jawatan Kosong Ukm Dbkl Mppp Lppkn Guru Mbsa Upsi

Go down 
AuthorMessage
produkmalaysia
MoneyZone
MoneyZone


Post : 26
Join date : 2012-09-13
Age : 41

PostSubject: Jawatan Kosong Ukm Dbkl Mppp Lppkn Guru Mbsa Upsi   Wed Sep 19, 2012 11:38 am

DEWAN BANDARAYA KUALA LUMPUR ( DBKL )

Daripada sebuah pekan kecil Kuala Lumpur telah menjadi Ibu Kota Negara dan sebuah bandar yang terbesar di Malaysia. Bandar Raya Kuala Lumpur kini menjadi penting dan menjalankan peranan dalam pelbagai bidang termasuk perniagaan, kewangan, pentadbiran, pendidikan, agama, kebudayaan dan sukan.

Untuk mencapai kemajuan, kemakmuran dan kesejahteraan Ibu Kota Kuala Lumpur menerusi program pembangunan fizikal, sosio-ekonomi, kawalan perancangan dan perkhidmatan perbandaran secara terancang dan terselaras berteraskan kepada tadbir urus yang cemerlang.

MAJLIS PERBANDARAN PULAU PINANG ( MPPP )

Mewujudkan kecemerlangan dalam pengurusan dan pentadbiran Majlis.
Menentukan semua urusan Mesyuarat-mesyuarat Majlis berjalan dengan teratur dan mengikut jadual. Mewujudkan tenaga kerja yang mahir dan berdisiplin serta penggunaan personel secara optima. Menjamin keselamatan hartabenda Majlis serta kawalan keselamatan dalam kawasan pentadbiran Majlis. Memberi perkhidmatan kaunter dan penerangan awam kepada orang ramai serta melayani aduan-aduan secara berkesan.
Mengendali dan mempertingkatkan Sistem Maklumat Majlis. Memberi tumpuan dalam melaksanakan tugas-tugas penguatkuasaan serta kerjasama bagi mendidik orang awam melalui proses penguatkuasaan.

LEMBAGA PENDUDUK DAN PEMBANGUNAN KELUARGA NEGARA ( LPPKN )

Bagi meningkatkan kesedaran masyarakat terutama wanita mengenai kanser payudara, Kementerian Pembangunan Wanita Keluarga dan Maysrakat melalui Lembaga Penduduk dan Pembangunan Keluarga Negara (LPPKN) telah melaksanakan Program Subsidi Mamogram. Program ini mensasarkan kepada Wanita Warganegara Malaysia dan penduduk tetap yang berumur 35-70 tahun yang layak bagi mendapat saringan ujian mamogram di Pusat Mamogram Swasta yang berdaftar dengan LPPKN. Wanita yang ingin menjalani ujian mamogram, boleh mengunjungi klinik-klinik LPPKN di seluruh negara untuk mendaftar dan sekiranya layak akan dirujuk untuk menjalani ujian mamogram.

BAHAGIAN PENDIDIKAN GURU ( BPG )

Bahagian Pendidikan Guru (BPG), Kementerian Pelajaran Malaysia merupakan peneraju utama latihan perguruan di Malaysia. BPG bersama-sama Institut Pendidikan Guru (IPG) dan Institusi Pendidikan Tinggi Awam (IPTA) bertanggungjawab merancang dan melaksanakan latihan perguruan untuk memenuhi keperluan tenaga pengajar di institusi pendidikan seluruh negara. Bagi menjamin guru yang dihasilkan berkualiti tinggi, tiga aspek utama ditekankan iaitu amalan nilai profesionalisme keguruan, pengetahuan dan kefahaman, serta kemahiran pengajaran dan pembelajaran.

UNIVERSITI PENDIDIKAN SULTAN IDRIS ( UPSI )

Dari Perniagaan hingga ke Seni, Bahasa hingga ke Sains dan Teknologi, sesungguhnya kerjaya anda boleh diteruskan dengan kami di UPSI. Kami menawarkan lebih 100 program untuk para mahasiswa, graduan, kedoktoran, dan ijazah khas melalui institut-institut kami. Layari pautan-pautan di bawah untuk sepintas gambaran pusat dan institut kami, dan kemudian anda boleh mengakses laman web institut berkenaan untuk maklumat yang lebih terperinci.

MAJLIS BANDARAN SHAH ALAM ( MBSA )

MBSA ditubuhkan untuk MBSA mentadbir, memberikan perkhidmatan serta membangunkan bandaraya Shah Alam. Selaras dengan pertukaran nama Majlis Perbandaran Shah Alam ke Majlis Bandaraya Shah Alam, satu enakmen telah dibuat untuk membolehkan Undang-undang kecil sediada digunapakai. MBSA adalah di bawah bidang kuasa Jawatankuasa Tetap Perumahan dan Kerajaan Tempatan di peringkat negeri dan Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan di peringkat Persekutuan.


Klik Sini Jawatan Kosong Terkini Di Malaysia
Back to top Go down
https://malaysia-training.net
 
Jawatan Kosong Ukm Dbkl Mppp Lppkn Guru Mbsa Upsi
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Money making Forum :: Advertising Point :: Post Your Products & Services Here-
Jump to: