HomeCalendarFAQSearchRegisterLog in
Do you want to hack facebook account?
then must click here- www.hackingexpert.tk

Share | 
 

 Jawatan Kosong Risda Sirim Felcra Mpob Jururawat

Go down 
AuthorMessage
produkmalaysia
MoneyZone
MoneyZone


Post : 26
Join date : 2012-09-13
Age : 41

PostSubject: Jawatan Kosong Risda Sirim Felcra Mpob Jururawat   Wed Sep 19, 2012 11:42 am

RISDA

Melaksanakan pembaharuan pertanian yang dihasilkan daripada penyelidikan. Bekerjasama dengan agensi-agensi lain yang bertanggungjawab dalam penyelidikan, pengembangan, pinjaman pertanian, pemprosesan dan pemasaran getah bagi mempercepatkan proses permodenan sektor pekebun kecil. Melaksanakan penanaman semula dan penanaman baru dengan klon-klon baru yang boleh mengeluarkan hasil yang tinggi melalui amalan agronomi yang baik. Memastikan bahawa sektor pekebun kecil adalah dimodenkan dari segala segi bagi membaiki keadaan ekonomi mereka. Mendapatkan dan menyimpan perangkaan-perangkaan yang perlu berhubung dengan pembangunan sektor pekebun kecil.

SIRIM

Pada tahun 1964, Kerajaan Malaysia telah mengarahkan Menteri Perdagangan dan Industri untuk membuat kajian bagi mewujudkan organisasi standard kebangsaan. Ini berikutan wujudnya keperluan untuk mengamalkan prinsip penstandardan selaras dengan pembangunan industri Malaysia yang semakin meningkat. Hasilnya, Institut Standard Malaysia (SIM) ditubuhkan sebagai jabatan Kerajaan di bawah Kementerian Perdagangan dan Industri pada awal 1966. Pada Oktober 1966, Akta Standard No: 76, 1966 diluluskan di Parlimen untuk menjadikan SIM sebagai badan standard kebangsaan. SIM berada di bawah pentadbiran Majlis Standard. Akta Standard memberi Majlis Standard kuasa bebas untuk pengisytiharan standard dan mengeluarkan lesen pensijilan.

FELCRA

Lembaga Penyatuan dan Pemulihan Tanah Persekutuan (FELCRA) telah ditubuhkan pada tahun 1966. Matlamatnya ialah untuk membangunkan sektor luar bandar dengan membantu penduduk-penduduknya menyertai aktiviti-aktiviti ekonomi negara dan seterusnya meningkatkan taraf hidup dan nilai kehidupan mereka. Mulai 1 September 1997, semasa dikorporatkan, FELCRA Berhad telah ditukar nama kepada FELCRA Berhad dan statusnya telah bertukar dari sebuah Badan Berkanun kepada sebuah Syarikat milik penuh Kerajaan.Penukaran entiti korporat ini membolehkan FELCRA Berhad menyusuri bidang perniagaan yang baru selaras dengan aspirasi pembangunan nasional.

MALAYSIAN PALM OIL BOARD ( MPOB )

Untuk menjadi institusi penyelidikan dan pembangunan yang terulung bertaraf Nobel Laureate serta menyediakan kepimpinan dan dorongan bagi perkembangan industri minyak sawit yang merangkumi kepelbagaian produk, nilai tambah yang tinggi, berdaya saing global dan mampan. Untuk memacu kemakmuran industri minyak sawit Malaysia melalui penyelidikan, pembangunan dan perkhidmatan yang cemerlang.

JURURAWAT

Jururawat dalam bidang penjagaan kesihatan, adalah seseorang yang bertugas sebagai penjagaan profesional. Jururawat bertanggungjawab bagi keselamatan dan menyembuhkan mereka yang sakit teruk, penjagaan kesihatan bagi mereka yang sihat, dan menangani kecemasan dalam semua keadaan membahayakan nyawa dalam semua bidang penjagaan kesihatan.


Klik Sini Jawatan Kosong Terbaru / Terkini Di Malaysia
Back to top Go down
https://malaysia-training.net
 
Jawatan Kosong Risda Sirim Felcra Mpob Jururawat
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Money making Forum :: Advertising Point :: Post Your Products & Services Here-
Jump to: